keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Syyslehtiä


Jo keväällä kuului kummia. Postinjakajat pikakoulutettiin (?) nurmikonleikkaajiksi, lääkkeiden jakajiksi ja ruuan toimittajiksi. Syksyn tullen nurmikonleikkuu vaihtui sitten yhtä luontevasti (?) haravointipalveluksi. Ja näin se käy!

Postin sivuilla kerrotaan muun muassa, että
  • Haravointipalvelu käsittää kaksi käyntikertaa valitseminasi tiistaipäivinä syys-marraskuussa. Voit valita haravoinnille 30 tai 60 minuutin keston. Palvelu toteutetaan valitun ajan puitteissa asiakkaan haravalla.
  • Jos tiistaina sataa, tai haravointia ei jostain muusta asiakkaasta johtumattomasta syystä pystytä tekemään tiistaina, niin korvaava käynti pyritään tekemään perjantaina. 
  • Haravointipalvelu tilataan viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä käyntiä.
Haravoinnin lisäksi Postin verkkokaupasta tai myymälästä voi tilata myös lehtien poisviennin.

Jollain tasolla ajatus Postista kuskaamassa lehtiä molempiin suuntiin on hyvin hupaisa. Vie mennessäs, tuo tullessas, haravoi siellä ollessas!

Toisella tasolla sitten taas ei naurata.

Kaikenlainen jakelun laajentaminen sopii luontevasti Postin toimintaan. Moni kaukana palveluista asuva, autoton tai mukavuudenhaluinen iloitsee saadessaan ruuat, lääkkeet, kirjaston kirjat tai suutarista noudettavat kengät suoraan kotiin. Tai vaikkapa keräyspaperin, lasit ja metallit pois kotoa. Nurmikon leikkaaminen tai haravoiminen on kuitenkin jotain ihan muuta.

Miten ruohonleikkureiden työntäjät on perehdytetty eri koneiden ominaisuuksiin? Onko heille teroitettu sitä, ettei puiden runkoja saa missään tapauksessa kolhia? Jaksavatko jakajat työntää leikkuria rinnepihalla kesähelteellä? Mitä jos sataa tiistaina ja perjantaina? Viedäänkö poiskuljetettavat lehdet biokeräykseen? Peräkärryssäkö? Käytetäänkö jätesäkit uudelleen vai ovatko ne kertakäyttötavaraa?

Ainakin jossain päin Suomea kysyntää niin nurmikonleikkuulle kuin lehtien haravoinnille kuulemma löytyy. Palveluntarjoajiakin mahtuisi lisää. Itse toivoisin, että Posti keskittyisi enemmän perustyöhönsä. Olisi hienoa saada ne tuoreet lehdet vaikka ennen puoltapäivää, satoi tai paistoi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti